:: دوره 16، شماره 1 - ( 10-1392 ) ::
مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل. 1392؛ دوره 16 برگشت به فهرست نسخه ها
نقش هوش معنوی در پیش بینی استرس ادراک شده، اضطراب و افسردگی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی لرستان
منصور بیرامی P‏hD ، یزدان موحدی M‏A* ، معصومه موحدی M‏A
چکیده:   (14505 مشاهده)
سابقه و هدف: هوش معنوی به عنوان زیربنای باورهای فرد نقش اساسی در زمینه های گوناگون زندگی انسان به ویژه تأمین و ارتقای سلامت روانی دارد. این مطالعه به منظور بررسی رابطه هوش معنوی با استرس ادراک شده، اضطراب و افسردگی در دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی لرستان انجام شد.
مواد و روشها: این مطالعه توصیفی و از نوع همبستگی بر روی 457 نفر از دانشجویان دختر و پسر دانشگاه علوم پزشکی لرستان که به روش نمونه گیری خوشه ای چند مرحله ای انتخاب شدند، انجام گردید. در این پژوهش، از 4 پرسشنامه اضطراب زونگ، افسردگی بک، استرس ادراک شده کوهن و هوش معنوی کینگ استفاده شد و متغیرهای پژوهش بوسیله ابزارهای فوق مورد سنجش و مقایسه قرار گرفتند.
یافته ها: نتایج پژوهش حاضر نشان داد که بین هوش معنوی با استرس ادراک شده، اضطراب و افسردگی رابطه منفی معنی داری به ترتیب 140/0- ، 511/0- و 908/0- وجود دارد (01/0p<) از سوی دیگر، نتایج تحلیل رگرسیون چندگانه نیز نشان داد که متغیر پیش بین، متغیرهای ملاک را به طور معنی داری تبیین می کند.
نتیجه گیری: نتایج پژوهش حاضر نشان داد که هوش معنوی با استرس ادراک شده، اضطراب و افسردگی رابطه‌ منفی معنی داری دارد، یعنی با افزایش هوش معنوی، استرس ادراک شده، اضطراب و افسردگی دانشجویان کاهش می یابد.
واژه‌های کلیدی: هوش معنوی، استرس ادراک شده، اضطراب، افسردگی، دانشجو.
متن کامل [PDF 321 kb]   (4735 دریافت)    
نوع مطالعه: تحلیلی | موضوع مقاله: بیوشیمی
پذیرش: 1393/3/17 | انتشار: 1393/3/17



XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 16، شماره 1 - ( 10-1392 ) برگشت به فهرست نسخه ها